01Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) 18. Olağan Genel Kurulu 30 Mart 2022 günü saat 14.00’da EÜAŞ Genel Müdürlüğü Hamdi Toker Konferans Salonu’nda yapıldı. Yönetim Kurulu’nun güven tazelediği Genel Kurul’da mevcut yönetim tekrar seçildi.

TESAB Faaliyet Raporu 2021

Gündem


YÖNETİMDE KAMU VE ÖZET SEKTÖRDEN TEMSİLCİLER

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı Yönetim Kurulunda Genel Müdürümüzün yanı sıra TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Ayen Enerji Genel Müdürü Fahrettin Amir Arman, Limak Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Özdemir, Akenerji A.Ş.’den Hüseyin Yücebaş, ELTEMTEK Genel Müdürü Şerif Okluoğlu, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinden Özge Özden ve Mustafa Taşdemir yer aldı.


ÇALIŞMA GRUPLARI İLE ENERJİ SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ KATKI

2005 yılında kurulan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan TESAB, Elektrik Sanayi Birliği (Eurelectric) ve Uluslararası Büyük Elektrik Sistemleri Konseyi’nde (CIGRE) ulusal komite olarak Türkiye’yi temsil ediyor. Son dönemde TESAB bünyesinde oluşturulan çalışma gruplarında kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarından 500’ün üzerinde uzman bir araya gelerek sektörün gelişimine de önemli katkı sağlıyor.


SEERC DÖNEM BAŞKANLIĞI

CIGRE’nin bölgesel konseylerinden biri olan ve 17 üye ükenin bulunduğu Güneydoğu Avrupa Bölgesel Konseyi’nin (SEERC) 2021-2023 dönem başkanlığını Aralık 2021’de devralan TESAB, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 yılı ekim ayında yapılacak Uluslararası 4. SEERC Konferansı ile de başkanlığı devredecek.