21 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen CIGRE Güneydoğu Avrupa Bölgesel Konseyi (SEERC) Yönetim Kurulu toplantısında  SEERC 2021-2023 dönem başkanlığına CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi seçilmiştir.

CIGRE’nin 4 bölgesel konseyinden biri olan SEERC'de  Avusturya, Bosna Hersek, Çekya&Slovakya, Gürcistan, Hırvatistan, İsrail, İtalya, Kosova, Karadağ, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, TÜRKİYE, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere 17 ülke üyedir. 

21 Eylül 2020 günü çevrimiçi olarak yapılan SEERC MB toplantısına Ulusal Komitemiz adına, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü, Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Dr. İzzet ALAGÖZ, CIGRE Türkiye Yürütme Komitesi Bşk. Yrd. ve SEERC Teknik Danışma Komitesi üyesi Prof. Dr. Belgin EMRE TÜRKAY (İTÜ), CIGRE Türkiye Yürütme Komitesi Bşk. Yrd. ve SEERC Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Ahmet MEREV (TÜBİTAK), TESAB Genel Sekreteri Ahmet Cevdet GÜLTEKİN, TESAB Koordinatörü Ayten SÜMER ve SEERC Teknik Danışma Komitesi üyesi Ahmet OVA (TEİAŞ) katılmıştır.

Halen dönem başkanlığını sürdüren Avusturya’nın ev sahipliğinde 16-19 Haziran 2020 tarihleri arasında Viyana’da yapılması planlanan, ancak COVİD-19 salgını nedeniyle  önce 24-27 Kasım 2020 tarihlerine ertelendiği duyurulan 3. SEERC Konferansı salgın koşullarının devam etmesi nedeniyle 29 Kasım – 2 Aralık 2021 tarihlerine ertelenmiştir. Bu konferans için daha önce kabul edilen bildirilerin yazarlarının istemesi halinde bildirilerde güncelleme yapılabilecektir. Bu karar sonucu  daha önce çift yıllarda yapılmakta olan SEERC konferanslarının bundan sonra tek yıllarda yapılması uygun bulunmuştur. 

Dönem başkanlığı çerçevesinde, uluslararası bir konferans olan 4. SEERC Konferansı da CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi tarafından 2023 yılında ülkemizin ev sahipliğinde İstanbul’da yapılması planlanmaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında yapılacak bu konferansın SEERC üyesi 17 ülkenin iştiraki, ülkemiz elektrik sektöründe yer alan kamu ve özel sektör kuruluşları ile sanayi ve üniversitelerden uzmanların etkin katılımıyla başarılı bir şekilde organize edilmesi hedeflenmektedir.

29 Kasım – 2 Aralık 2021 tarihlerine Viyana’da gerçekleştirilecek olan 3. SEERC konferansının son gününde Türkiye, SEERC dönem başkanlığını devir teslim töreniyle Avusturya’dan devralacaktır.